Matematik

hvorfor populationen vokser med mindre end 20% pr. døgn?

15. december 2017 af 6526 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave b i denne her opgave. 

Forklar hvorfor populationen vokser med mindre end 20% pr. døgn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2017 af peter lind

Du kan enten bruge renteformlen eller det er en eksponentiel formel.  Under alle omstændigheder er den årlige vækstfaktor  21/5= 1,15


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2017 af mathon

                      N=N_0\cdot e^{kt}

                      N=4\cdot e^{\frac{\ln(2)}{T_2}t}

                      N=4\cdot \left (e^{\ln(2)} \right )^{\frac{t}{T_2}}

                      N=4\cdot 2^{\frac{t}{T_2}}

                      N=4\cdot \left (2^{\frac{1}{T_2}} \right )^t

                      N=4\cdot \left (2^{\frac{1}{5}} \right )^t

                      N=4\cdot \left 1{.}1487^\, t


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2017 af mathon

Den døgnlige vækstfaktor  er 21/5= 1,1487.

Den døgnlige vækstprocent  er (1,1487 - 1)·100% = 14,87%


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2021 af GranderXD

#4

Den døgnlige vækstfaktor  er 21/5= 1,1487.

Den døgnlige vækstprocent  er (1,1487 - 1)·100% = 14,87%

Hvad er formlen for at du kan få 2 1/5= til 1,1487? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2021 af peter lind

Det slår man op på sit CAS værktøj


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. december 2021 af mathon

\begin{array}{llllll}\textup{v\ae kst pr. d\o gn:}\\\\&& a-1=r=2^{\frac{1}{5}}-1=1.1487-1=0.1487 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2021 af GranderXD

#7

\begin{array}{llllll}\textup{v\ae kst pr. d\o gn:}\\\\&& a-1=r=2^{\frac{1}{5}}-1=1.1487-1=0.1487 \end{array}

Mega fedt tak for hjælpen. Tænker bare på hvordan man regner 2 1/5-1 i hånden til at blive 0.1487
Altså en mellem regning 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2021 af mathon

           \small \sqrt[5]{2} \textup{ skal du ikke beregne "i h\aa nden"}


Skriv et svar til: hvorfor populationen vokser med mindre end 20% pr. døgn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.