Matematik

Ligning med 2 ubekendte

17. december 2017 af Weeke (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen

Jeg er gået i stå med denne opgave: 2n + m = 3m + n
Hvis der var en, som kunne forklare hvordan man generelt regner ligninger med 2 ubekendte, kunne det være rart

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2017 af Mathias7878

Man kan ikke løse en ligning med to ubekendte, hvis man ikke har en anden ligning også.

- - -

 

 


Svar #2
17. december 2017 af Weeke (Slettet)

Jeg har ikke helt præciseret det, men der er to ligninger
1. ligning: 2n + m 
2. ligning: 3m + n


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2017 af Mathias7878

Hvad er de to ligninger lig med? Hvis de ikke er lig noget er de ikke ligninger.

- - -

 

 


Svar #4
17. december 2017 af Weeke (Slettet)

De er lig med hinanden
2n+m= 3m +n


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2017 af Mathias7878

Så kan ligningen med to ubekendte ikke løses vha. algebra. Du kan dog prøve at gætte dig frem til, hvilke værdier af n og m, der gør ligningen sand.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2017 af Anders521

#2 Bemærk at 1 og 2 er ikke ligninger, men to summer. Der er uendlige mange løsninger til din ligning i #4; det viser sig at n og m er ligefrem proportionale. Din ligning kan omskrives til n=2m. Eksempel på løsning (0,0), (1,½), ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2017 af ringstedLC

Prøv lige at tage et billede af din opgave eller læs den en gang til.

Jeg tror, at der mangler noget


Svar #8
17. december 2017 af Weeke (Slettet)

Her er min opgave
Det er 6.4 jeg snakker om

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2017 af Anders521

Så trådstarteren har ligningerne

2n + 1m + 5 = 15 (lodret)

1n + 3m + 5 = 15 (vandret)

men ændrer ikke ved det faktum, at man ender med n=2m, så der er uendelig mange talpar (n,m) som gør denne ligning sand.


Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.