Matematik

bestem monotoniforholdene

18. december 2017 af Luunaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogen som kan hjælpe med følgende spørsgmål

En funktion f er bestemt ved f(x)=(x^2-15)*e^-x

a) Bestem en ligen for tangenten til grafen for f i punktet p(0,f(0))

b) Bestem monotoniforholdene for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2017 af OliverHviid

a) Anvend tangentligningen, dvs. y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

b) Løs ligningen f'(x)=0, undersøg så områderne til venstre og højre fra ekstremumspunkterne og lav så en monotonilinje.


Svar #2
18. december 2017 af Luunaa (Slettet)

fik lavet a, men kan stadig ikke få lavet b...


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2017 af OliverHviid

Hvor  går det galt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2017 af alexandersvanholm

Lærer man at differentiere punkter på B-niveau?

---

Smid det i et CAS-værktøj.

f(x)=(x^2-15)\cdot e^-^x

a)

Har du fået følgende ligning?

y=15x-15

b)

Find de steder hvor den første afledede er nul

f'(x)=0\overset{solve}{\rightarrow}{x=5}, {x=-3}

Undersøg nu fortegnet for den anden afledede og find ud af, om det er lokalt minimum eller maksimum


Skriv et svar til: bestem monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.