Matematik

løs ligning

19. december 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan vil I løse denne her ligning -t(-1)^2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2017 af Anders521

Denne er ikke en ligning.


Svar #2
19. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvis jeg sætter den lig med 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2017 af SuneChr

(- 1)2 = 1
- t·1 = - t
- t = 0     ⇔   t = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2017 af Sveppalyf (Slettet)

-t(-1)2 = 0  <=>

-t = 0  <=>

t = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2017 af SuneChr

Vi kan også benytte nul-reglen:
 - t·( -1)2   = 0    ⇔   (- 1)·t·(- 1)·(- 1) = 0
Mindst én af faktorerne skal da være nul. Da det ikke er (- 1), må det være t, der er nul.


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.