Matematik

Bestem differentialkvotienten!?

21. december 2017 af stampe1751 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået angivet en funktion som lyder:

f(x) = x^3 + x^2 - 5*x + 2

Og herfra skal jeg bestemme koordinaterne til evt. lokale maksimums- og minimumspunker.

Og jeg kan simpelhen ikke læse mig frem til hvordan det skal gøres, så håber på hjælp herfra


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2017 af KaspermedK

Løs f'(x)=0. Indsæt værdierne i f(x). Så kan du afgøre det den vej.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2017 af KaspermedK

f'(x)=3x2+2x-5, og løser du ligningen f'(x)=0 er x=-5/3 eller x=1

Indsæt i f(x), så

f(-5/3)=229/27=8,4815 maksimum

f(1)=-1, og det må jo være minimum


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2017 af Mathias7878

Hvis f'(x) er positiv før nulpunktet (de(t) punkt(er) du finder ved at løse ligningen f'(x)=0) og negativ efter nulpunktet, har du lokalt maksimum

Hvis f'(x) er negativ før nulpunktet og positiv efter nulpunktet, har du lokalt minimum.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.