Matematik

Hjælp med d

25. december 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Kan du nogle hjælpe mig med opgave d
Vedhæftet fil: IMG_6095.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2017 af ringstedLC

Bemærk: Jeg ved ikke noget om mikroøkonomi!

Når så det er sagt, synes jeg, at når du har lavet de tre første opgaver, må det være nærliggende,

at sætte Q = 450 og beregne S og P som i b).


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg ved heller ikke noget om mikroøkonomi, men jeg vil tro at man skal minimere omkostningerne igen (som i b). Altså at man har

450 = √P*√S

og

O = 400P + 1200S

Så isolerer du enten P eller S i den første ligning og indsætter i den anden så du har O udtrykt ved kun én variabel. Så finder du O', sætter lig nul osv. for at finde minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2017 af Anders521

mht a) du har at Q(S,P)=S½P½. . Med en skalafaktor t>1 har du at

(1)  t * Q(S,P) = t * (S½P½) og

(2)  Q(t*S,t*P)=(t * S)½ * (t * P)½

Spgm: hvad er definitionen på "returns to scale" (eller skalaafkast) ? Er (1) < (2), (1) = (2) eller er (1) > (2)?


Svar #4
27. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

(1)<(2) er det IRS

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2017 af Anders521

Med IRS mener du "increasing returns to scale". Hvis (1) < (2), er der tale om IRS. 


Skriv et svar til: Hjælp med d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.