Matematik

Kan nogle hjælpe mig med opgave 3

30. december 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Opgave 3
Vedhæftet fil: IMG_6112.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2017 af StoreNord

Jeg synes, der mangler en uafhængig variabel i qF og qH.           ??


Svar #2
30. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Det er en eksamensopgave

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2017 af StoreNord

Hvordan skal man kunne afbilde en graf uden en variabel (normalt x) ??


Svar #4
30. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Skal man sætte den lig med 0 for besvare den første spørgselmål

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2017 af StoreNord

Hvis du har løst noget af opgave 3, så kunne du måske orientere mig lidt. Ellers må jeg melde Pas.


Svar #6
30. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Altså jeg forstår forstår ikke hvordan jeg skal løse den første opgave

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2017 af StoreNord

Heller ikke jeg. Normalt ville jeg prøve sådan noget som på denne tegning. Jeg har sat en variabel, x på sidste led. Jeg søger så skæringspunktets x-værdi. Hvad synes du om dèt?
Skærmbillede fra 2017-12-30 14-34-58.png


Svar #8
30. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Men kan man ikke løse den som ligningsform

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. december 2017 af Anders521

Mht opg 3: måske burde der stå

P F( q F)= 120 - q F

P H( q H)= 40 - q H


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. december 2017 af StoreNord

#8
Jo. Hvis funktionerne er rigtige, kan du også sagtens finde x på ligningsform.

Men vi kender måske hverken PF eller PH ?


Svar #11
30. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

den er lidt svært

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. december 2017 af StoreNord

Jeg tror du skal prøve at læse:
       http://www.floekintro.dk/wp-content/uploads/2011/08/mikrooekonomi.pdf
afsnit 2.3 Ligevægt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. december 2017 af fosfor (Slettet)

Jeg tror man løser a) ved at gange efterspørgelsen (antal seere) med prisen pr. seere

(120-Pf)Pf     hvis toppunkt er mellem rådderne dvs. Pf = 60
(40-Ph)Ph     hvis toppunkt er mellem rådderne dvs. Ph = 20

b) Samlet indtægt ved ens pris:

(120-P)P + (40-P)P    som har toppunkt P = 40

Det virker bare meget mærkeligt at antal seere på forhånd er deterministiskt...


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. december 2017 af StoreNord

Inspireret af linket, jeg sendte dig i #12 har jeg følgende forslag til løsning af
a)

Efterspørgsels-funktionerne inverteres:

     qF =120-1·pF      ⇔       pF = 120 - 1·qF      eller     pF = 120 - x
     qH= 40-1·pH       ⇔       pH =  40 - 1·qH      eller      pH = 40 - x

Ved at gange hver efterspørgs-funktion med antal billetter fås:
 

     Profit= (120-x)x = 120x-x² med maksimum i x = 60
     ProfitH  = (40-x)x  =  40x-x² med maksimum i x = 20

De profit-maksimerende priser er altså:
     For F:        pF = 120 - x = 120 - 60 = 60 kr
     For H:        pH =  40 - x = 40 - 20  = 20 kr

Skærmbillede fra 2017-12-31 00-27-50.png


Skriv et svar til: Kan nogle hjælpe mig med opgave 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.