Matematik

Færdighed regler

30. december 2017 af Birkzz - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg sidder her i ferien og forbereder mig til termins i uge 2.

Jeg øver mig til færdighed, men så stødte jeg på et spørgsmål.

På det billede jeg har vedhæfter, er opg. 31 en færdighedsopgave.

Det betyder at jeg skal sidde og udregne gennemsnitshastigheden på et stykke papir.

Vha. min divisions metode kan jeg godt regne 30 minutter til timer ud på papir.

Men når det kommer til at jeg skal udregne 304/3,33 på et stykke papir, står jeg af.

Svaret på opgaven er 91,2 km/t, men kan man så bare skrive i svarboksen til færdighedsprøven, 

mellemregningen? Altså istedet for 92,2 så 304/3,33? 

Men det ledte mig så på et andet spørgsmål. Bliver prøverne rettet af en computer, fordi hvis den retter det

kan jeg jo ikke skrive 304/3,33. 

Håber nogen kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: færdighed.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2017 af fosfor (Slettet)

3 timer og 20 minutter er ikke 3.33 timer, men 3.333333333333333333333......uendeligt mange....

Skriv i stedet præcist 3 timer og 20 minutter er
3 + 1/3 timer    =
9/3 + 1/3 timer =
10/3 timer

Og:
304 / (10/3) = 304  / 10 * 3
                   =  30.4 * 3
                   =  91.2


Svar #2
30. december 2017 af Birkzz

Hvordan skal jeg vide at 3 timer er 9/3? 

Er der en metode, et eller andet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2017 af fosfor (Slettet)

gang med 3 i tæller og nævner, så nævnerne bliver fælles

3+\frac{1}{3}=\frac{3}{1}+\frac{1}{3}=\frac{3\cdot 3}{1\cdot 3}+\frac{1}{3}= \frac{9}{3}+\frac{1}{3}=\frac{10}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2017 af Anders521

Hvordan skal jeg vide at 3 timer er 9/3? 

Er der en metode, et eller andet?

Med udsagnet 3 * 3 = 9  kan du ved division med 3 på begge sider af lighedstegnet få 3 = 9/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2017 af mathon

"Hvordan skal jeg vide at 3 timer er 9/3?"

               \small 3=\tfrac{3}{1}=\tfrac{3\cdot 3}{1\cdot 3}=\tfrac{9}{3}   \small \textup{ved forl\ae ngelse af br\o ken med 3}


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. december 2017 af iliojacobsen

Altså, du kan i princippet godt regne opgaven i hovedet, hvis du nu laver timerne om til minutter (200) og derefter dividerer de 304 km med 200 (hvor du burde kunne regne ud, at dette giver det halve af 304 / 100; altså giver det 1,52). Dette kan du herefter gange med 60 (for at få resultatet i timer). Jeg tror personligt ikke, at opgaven tæller som rigtigt besvaret, hvis du skriver 304/3,33 i svarboksen.


Skriv et svar til: Færdighed regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.