Matematik

Omskriv udtryk til potens?!

03. januar 2018 af victordenseje (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Har en opgave som lyder

Omskriv udtryk til potens

^x√??^3

og

1000 / 2^√10^5 

Kan i forklare det for mig

Vedhæftet fil: potens.PNG

Svar #1
03. januar 2018 af victordenseje (Slettet)

Hvis opgaven ikke er til at forstå har jeg vedhæftet et billede af den


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2018 af mathon

\textup{\textbf{5:}}
                 \small \sqrt[x]{a^3}=a^{\frac{3}{x}}

\textup{\textbf{8:}}
                 \small \small \frac{10^3}{\sqrt{10^5}}=\frac{10^3}{10^{\frac{5}{2}}}=\frac{10^3}{10^{2{.}5}}=10^{3-2{.}5}=10^{0{.}5}=10^{\tfrac{1}{2}}


Svar #3
04. januar 2018 af victordenseje (Slettet)

#2

\textup{\textbf{5:}}
                 \small \sqrt[x]{a^3}=a^{\frac{3}{x}}

\textup{\textbf{8:}}
                 \small \small \frac{10^3}{\sqrt{10^5}}=\frac{10^3}{10^{\frac{5}{2}}}=\frac{10^3}{10^{2{.}5}}=10^{3-2{.}5}=10^{0{.}5}=10^{\tfrac{1}{2}}

Kan du måske forklare hvad det er du gør i 8'eren? Jeg forstår ikke helt fremgangsmåden 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. januar 2018 af Anders521

# 3 Bemærk at

\small \sqrt{10^5}=(10^5)^\frac{1}{2}=10^\frac{5}{2}    og

\small \frac{10^3}{10^\frac{5}{2}}  kan omskrives til \small 10^{3-\frac{5}{2}}  da tæller og nævner har samme grundtal.


Skriv et svar til: Omskriv udtryk til potens?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.