Matematik

Matematik opgave- potenser og rødder

03. januar 2018 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej,forstår ikke helt hvad man skal i denne opgave.

Se vedhæftet billede:.....
Det er opgave 330 den for neden
Vedhæftet fil: 15150022068711721746760.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2018 af MatHFlærer

\frac{3^{-4}\cdot 2^{-5}}{6^{-3}}=\frac{\frac{1}{3^4}\cdot \frac{1}{2^5}}{\frac{1}{6^3}}=\frac{6^3}{3^4\cdot 2^5}=\frac{6\cdot 6\cdot 6}{3\cdot 3\cdot 3\cdot 3\cdot 2\cdot 2\cdot 2\cdot 2\cdot 2}=\frac{1}{3\cdot 2\cdot 2}=\frac{1}{12}

Er en mulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2018 af MatHFlærer

\frac{2^5\cdot 4^{-3}}{9^{-4}\cdot 3^2}=\frac{2^5\cdot 9^4}{4^3\cdot 3^2}=\frac{2\cdot 2\cdot 2\cdot 2\cdot 2\cdot 9\cdot 9\cdot 9\cdot 9}{4\cdot 4\cdot 4\cdot 3\cdot 3}=\frac{2\cdot 9\cdot 9\cdot 9}{4}=\frac{ 9\cdot 9\cdot 9}{2}

=\frac{729}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2018 af MatHFlærer

Hvis nu jeg tager denne, så tager du den sidste.

\frac{a^{-n}\cdot b^{-m}\cdot b^{-m+1}}{(2a)^{-n}}=\frac{a^{-n}\cdot b^{-2m+1}}{2^{-n}a^{-n}}=\frac{b^{-2m+1}}{2^{-n}}=\frac{2^{n}}{b^{2m-1}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2018 af fosfor (Slettet)

Hvorvidt "eksponenterne ikke er negative" kan man ikke vide ved de symbolske, men for de numeriske kan man, så 3) giver
                            \frac{2^nb}{b^{2m}}
 


Skriv et svar til: Matematik opgave- potenser og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.