Matematik

Løsning af ligning

05. januar 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan løser man denne ligning

giver x=-26/7


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

2/(x+4) = 7  <=>

2 = 7(x+4)  <=>

2 = 7x + 28  <=>

7x = 2 - 28  <=>

7x = -26  <=>

x = -26/7


Svar #2
05. januar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Tusind tak. 

Hvad med 2(x-4)+7=-(x+8)-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

2(x-4)+7=-(x+8)-1  <=>

2x - 8 + 7 = -x - 8 - 1  <=>

2x + x = - 8 - 1 + 8 - 7  <=>

3x = -8  <=>

x = -8/3


Svar #4
05. januar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Tak :))


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.