Kemi

Koncentration efter neutralisering

05. januar 2018 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er koncentrationen af en phosphorsyre - opløsning (H3PO4), hvis 25,00 ml af phosphorsyre opløsningen neutraliserer 42,24 mL 0,135 M NaOH


Jeg får det til 0,0799 M - hvilket svararket siger er forkert, er der en som kan forklarer hvad jeg gøre forkert? 

Det burde give 0,076 M


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2018 af mathon

stofmængdeforhold:
                                      \small \small NaOH:H_3PO_4=3:1=1:\tfrac{1}{3}

                                               \small n_{H_3PO_4}=\tfrac{1}{3}\cdot n_{NaOH}

                                      \small \left ( 0{.}025\;L \right )\cdot c_{H_3PO_4}=\tfrac{1}{3}\cdot \left ( 0{.}04224\;L \right )\cdot \left ( 0{.}135\; M \right )

                                      \small c_{H_3PO_4}=\tfrac{1}{3}\cdot \left ( \tfrac{0{.}04224\;L}{0{.}025\;L} \right )\cdot \left ( 0{.}135\; M \right )=0{.}076\;M

             


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2018 af mathon

Beregningen er syrekoncentration før neutralisation/titrering, hvilket overskriften ikke ligefrem udtrykker.


Svar #3
06. januar 2018 af pigen001 (Slettet)

okay, mange tak 


Skriv et svar til: Koncentration efter neutralisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.