Matematik

Bestem f'(2)

05. januar 2018 af mastni (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Jeg skal bestemme f´(2) ud fra denne graf

Vedhæftet fil: sp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2018 af Mathias7878

Aflys y-værdien ved x = 2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2018 af Mathias7878

Aflæs*, hvor du meget gerne skulle se at ved x = 2 er y = 0, hvorfor f'(2) = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2018 af SådanDa

Din figur viser funktionen f. Du bliver bedt om at finde f'(2), du ved nok at f'(x) kan fortolkes som tangenthældningen i punktet x. Så find punktet (2, f(2)) og indtegn en tangent til dette punkt. Derefter skal du aflæse hældningen af denne tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2018 af ringstedLC

#3

Din figur viser funktionen f. Du bliver bedt om at finde f'(2), du ved nok at f'(x) kan fortolkes som tangenthældningen i punktet x. Så find punktet (2, f(2)) og indtegn en tangent til dette punkt. Derefter skal du aflæse hældningen af denne tangent.

Det er denne metode, der er rigtig. Grafen viser f og ikke f'.


Svar #5
06. januar 2018 af mastni (Slettet)

Er det rigtigt aflæst eller har jeg misforstået det hele?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2018 af ringstedLC

Dit (x2,y2) = (3,3) er valgt helt rigtigt. Men vælg et (x1,y1) hvor x1 er mindre end x-værdien i røringspunktet, så du kan se, at linjen er en tangent og ikke bare en linje fra røringspunktet til (x2,y2).

\begin{align*} f'(2)&=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \\ f'(2)&=\frac{3-(-3)}{3-1} \\ f'(2)&=\frac{6}{2}=3 \end{align} 


Skriv et svar til: Bestem f'(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.