Matematik

Bestem fordoblingstiden for f(t)

07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave lyder således:

I perioden 1980-2000 kan antallet afretspsykiatriske patienter under tilsyn beskrives

ved modellen f(t) =297*1,0679, 0<t<20,

hvor f(t) er antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn til tidspunktet t (målt i år efter 1980).

a) Bestem fordoblingstiden for f(t)

Mit sprøgsmål:

jeg fortsår ikke en hat af spørgsmålet. Hvad er det jeg skal finde ud af, og hvilke regler skal jeg bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2018 af Mathias7878

Fordobligstiden (fordoblingskonstanten) i en eksponentiel funktion på formen y = bax kan bestemmes vha. formlen:

              \small T_2 = \frac{log(2)}{log(a)}

- - -

 

 


Svar #2
07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet)

Så jeg skal først få t (ptensen) ned ik? Hvordan gør jeg det? Ved hjælp af den der logoritmeregl?


Svar #3
07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet)

Jeg fortsår ikke hvad T2 er


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2018 af Mathias7878

T2 er formlen for fordoblingstiden. Det eneste du skal gøre er at aflæse a og indsætte det i formlen.
- - -

 

 


Svar #5
07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet)

Altså når jeg sætter den a ind i formlen, får jeg alstå ikke noget nytteigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2018 af Mathias7878

\small T_2 = \frac{log(2)}{log(a)} = \frac{log(2)}{log(1.0679)} = 10.55113

- - -

 

 


Svar #7
07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet)

så det er altså 10 et halt år det tager?


Svar #8
07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet)

tuuusindt tak for hjælpn


Svar #9
07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet)

men er det 10 år efter svaret er så


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2018 af Mathias7878

\small \small \textitrm{Da $ T_2 \approx$ 10.5$ vil det sige, at antallet af afretpsykiatriske \\ patienter under tilsyn fordobles hvert. 10.5 \aa r}

- - -

 

 


Svar #11
07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet)

hvorofr halveres det og ikke forbobles?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. januar 2018 af Mathias7878

#11 har rettet det  i #10. Jeg kom til at skrive forkert :p

- - -

 

 


Svar #13
07. januar 2018 af Markus12312 (Slettet)

okay tak. nu fortsår jeg det meget bedre


Skriv et svar til: Bestem fordoblingstiden for f(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.