Matematik

Bestem definitionsmængden

07. januar 2018 af Kbrondby - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg skal bestemme definitionsmængden for f. 

f(x) = ln(1+2x)-1/3x

Hvordan skal jeg gribe den an? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2018 af Anders521

Som start kan du tegne grafen for funktionen og se hvilke x-værdier den er defineret for. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2018 af ringstedLC

Du kan ikke tage ln til 0, såh...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2018 af Mathias7878

\small \small Dm(f) = ]- \infty,0 [\cup]0, \infty[

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2018 af Anders521

#3 hovsa, den går ikke. Tag f.eks. x = -1.


Svar #5
08. januar 2018 af Kbrondby

Super fint, tak. 

Er det ikke meningen at man skal beregne Dm eller er det nok bare at aflæse det, når man har tegnet grafren? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2018 af ringstedLC

#2

Du kan ikke tage ln til 0, såh...

Du skal så regne ud hvilket x, der giver 0


Skriv et svar til: Bestem definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.