Matematik

Opstilling af udtryk

08. januar 2018 af ah12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! her kommer en lidt indviklet opgave-beskrivelse på en opgave som jeg virkelig ikke kan finde ud af at løse:

Der skal laves en kage. Udover alle de andre ingredienser kan i selv vælge hvor meget sukker og chokolade i vil komme i. Mængden af sukker kaldes s, og mængden af chokolade kaldes c. De er begge målt i 100g pr enhed (altså når s=2 er der 200g sukker i kagen).

Energien i kagen beregnes i kJ. Sukker har 1,7kJ pr 100g. Chokolade har 2,5 kJ per 100g. Alle de andre ingredienser har tilsammen 2,1 kJ. DEn samlede energi i kagen kalder vi E. 

a) opstil et udtryk for E, hvor s og c er variable. 

(altså: E=...)

Går død i den hver gang jeg forsøger at løse den, kunne være fedt hvis nogen kunne hjælpe med en løsning!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af FyMath (Slettet)

E=1.7kJ*s+2.5kJ*c+2.1kJ


Skriv et svar til: Opstilling af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.