Matematik

Er f løsning til differentialligningen?

09. januar 2018 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven samt besvarelsen er vedhæftet.

Er der nogen, der har mulighed for at se om jeg har gjort det rigtigt? Altså er nået frem til, at f ikke er løsning til differentialligningen.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af MatHFlærer

Du har differentieret forkert. Det skal være f’(x)=xe^x+e^x

Brug produktreglen :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2018 af Anders521

Din afledede funktion er desværre ikke korrekt. Brug produktreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2018 af Mathias7878

Hvis

\small f(x) = x\cdot e^x

så er 

\small f'(x) = 1 \cdot e^x + x\cdot e^x = e^x+x\cdot e^x

da

\small (f(x)\cdot g(x))' = f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)

hvor

\small f(x) = x \ og \ g(x) = e^x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Er f løsning til differentialligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.