Matematik

Udregning af længden DE

09. januar 2018 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hej!

Hvordan regner jeg længden af DE?

Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af Mathias7878

De to trekanter er ensvinkede, hvilket vil sige, at vinklerne er ens, men den ene trekant er blot blevet forstørret. Du kan her finde skaleringsfaktoren k ved at dividere |BC| med |CD|:

\small k = \frac{|BC|}{|CD|} = \frac{3}{1} = 3

|AB| er da siden, der er blevet forstørret i forhold til den mindre trekant. Her kan du udnytte, at hvis du dividerer |AB| med skaleringsfaktoren, så finder du |DE| 

- - -

 

 


Svar #2
09. januar 2018 af Guleroden1

Okay! Mange tak :)


Skriv et svar til: Udregning af længden DE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.