Matematik

Kritiske punkter for gradienten

10. januar 2018 af 6756 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen er: 

f(x,y)=x2-2xy+2y 

Den partielle aflede mht. x er: fx= 2x-2y

Den partielle aflede mht. y er fy= -2x+2

De kritiske punkter findes som sagt ved at gradienten er lig nul: ∇f(x,y)=0, 

Er det rigtig forstået at det kritiske punkt(er) er (1,1)  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2018 af mathon

      Ja.


Svar #2
10. januar 2018 af 6756 (Slettet)

Lige endnu et spørgsmål 

funktionen f(x,y)=1+4x-5y
Får de partiel afledede 

fx=4
fy= -5
Hvad er det kritiske punkt? Kan man sige at det er (-4,5)? Det er jo ikke muligt isolere en x eller y-værdi ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2018 af mathon

\small \textup{For et kritisk punkt}
\small \textup{skal g\ae lde:}
                                   \small f_x=f_y=0


Svar #4
10. januar 2018 af 6756 (Slettet)

Ja, det er vel tilsvarende at gradienten er lig med nul, men synes ikke helt det afklare mit spørgsmål #3


Skriv et svar til: Kritiske punkter for gradienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.