Matematik

Regne sluttemperaturen ud

10. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave. Jeg kan simpelthen ikke gennemskue den. :) 

Ved opvarmning af en stålstang gælder følgende formel for stangens længdeforøgelse: ΔL = L* alpha*(t2-t1)

Her er ΔL ændringen af stangens længde, L er længden af stangen, da den havde begyndelsestemperaturen t1. alpha er længdeudvidelseskoefficienten, der er en materialekonstant, og t2 er sluttemperaturen, efter stangen er blevet varmet op.  

Du skal bestemme sluttemperaturen, når ΔL 3mm L= 3m alpha= 12*10^-6 * 1/C grader og t1 = 20 grader 

Hvordan skal jeg så regne sluttemperaturen ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2018 af mathon

                   \small L\cdot \alpha \cdot \left ( t_2-t_1 \right )=\Delta L

                   \small t_2-t_1 =\tfrac{\Delta L}{L}\cdot \alpha ^{-1}

                   \small t_2 =\tfrac{\Delta L}{L}\cdot \alpha ^{-1}+t_1


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2018 af mathon

                   \small \small t_2 =\tfrac{3\cdot 10^{-3}\; m}{3\;m}\cdot \left ( 12\cdot 10^{-6}\; C^{-1} \right ) ^{-1}+\left ( 20\;C \right )

                   \small \small t_2 =10^{-3}\cdot \left (12^{-1}\cdot 10^{6}\; C \right ) +\left ( 20\;C \right )

                   \small t_2 = \left (12^{-1}\cdot 10^{3}\; C \right )+\left ( 20\;C \right )

                   \small t_2 = \left (0{.}083333\cdot 10^{3}\; C \right ) +\left ( 20\;C \right )

                   \small t_2 = \left (83{.}333\; C \right ) +\left ( 20\;C \right )

                   \small t_2 = 103{.}333\; C


Skriv et svar til: Regne sluttemperaturen ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.