Matematik

Omvendt proportionalitet - Hyperbler

11. januar 2018 af frozone7 - Niveau: 9. klasse

Oda fremstiller bolsjer af 1200 g bolsjemasse. Angiv funktionsforskriften for den hyperbel, der angiver antallet af bolsjer, hun kan fremstille (y), som en funktion af vægten af et bolsje (i gram). Oda forærer 50 bolsjer til sine søskende. Angiv herefter funktionsforskriften for den hyperbel, der angiver antallet af bolsjer, hun nu har til sig selv (y), som en funktion af vægten af et bolsje i gram (x).  

Hej har siddet i over 1 time nu for at løse denne opgave... Kan ikke finde funktionsforskriften for hyperblen som viser antallet af bolsjer, hun kan fremstille.. Håber at der er nogle der har nogle forslag til opgaven :)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2018 af mathon

Angiv herefter funktionsforskriften for den hyperbel, der angiver antallet af bolsjer, hun nu har til sig selv (y), som en funktion af vægten af et bolsje i gram (x).  

\small \textup{N\aa r hvert bolsje vejer x(gram)}
                                                          \small y=\frac{1200-50\cdot x}{x}=\frac{1200}{x}-50


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet - Hyperbler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.