Matematik

ligning

12. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej hvordan vil i løse ligning: 

3-3x-x^2=0


Svar #1
12. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

eller jeg mener 

3-4*x-x^2


Svar #2
12. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

x^2-4x+3=0 

jeg mener den 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2018 af ringstedLC

Det er nok hurtigere at finde sin formelsamling, hvis man lige har glemt denne her...

x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2+4ac}}{2a}


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2018 af Mathias7878

\small a = 1 \ b = -4 \ c = 3

så er

\small \small x = \frac{-(-4)\pm \sqrt{(-4)^2-4\cdot 1 \cdot 3}}{2\cdot 1} = \ ?

#3 har vist lavet en fortegnsfejl :-)

- - -

 

 


Svar #5
13. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan vil man løse denne her ligning: 

-t^3+9t-15t+7=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2018 af Anders521

Umiddelbart er t=1 én løsning, så polynomiers division er en metode du kan bruge til at bestemme de resterende løsninger.


Svar #7
13. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2018 af Anders521


Svar #9
13. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Hvis jeg differentiere denne her funktion

3* kvanrod af x så får jeg: 3/2* kvadrod af x

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2018 af MatHFlærer

Har du skrevet -t^3+9t-15t+7=0 og glemt at sætte t i anden ved 9t, så der skal stå 9t^2, da det er underligt at du har +9t og -15t eller er det sådan som du har skrevet. Hvis du har -t^3+9t^2-15t+7=0, så kan du bruge rational root test for at finde løsningerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2018 af ringstedLC

#9 Hvis jeg differentiere denne her funktion

3* kvanrod af x så får jeg: 3/2* kvadrod af x

NEJ. Du får:

\begin{align*} f(x)&=3\sqrt{x} \\ f'(x)&=\mathbf{\frac{3}{2\sqrt{x}}} \\ \frac{3}{2\sqrt{x}}&\neq \frac{3}{2}\sqrt{x},\;x\neq1 \end{align}

fordi () gør en forskel!


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.