Matematik

Løs ligning vha. logaritmer

14. januar 2018 af hej125 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg skal løse følgende ligning ved hjælp af logaritme-metoden; 2^x = 1,5

Indtil videre har jeg gjort følgende:


Log(2^x)=Log(1.5)
x *Log(2^x)=Log(1.5)
x = Log(1.5)/Log(2)

Jeg har problemer med at komme videre herfra, og håber derfor, der er nogen, der kan hjælpe?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af Mathias7878

Du er færdig med at løse ligninge, da du har isoleret x :-) Hvis du gerne vil, så kan du beregne log(1.5)/log(2) vha. en lommeregner.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2018 af peter lind

anden linje er forkert log(2x) = x*log(2)


Svar #3
14. januar 2018 af hej125 (Slettet)

Okay, mange tak!


Skriv et svar til: Løs ligning vha. logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.