Matematik

Brøk

14. januar 2018 af sandra000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, hvordan løser man denne her opgave 

5/6 (brøk) af 240 og 

hvordan afrunder man 39,653 til en decimal og 5,049 til en decimal


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af AngelOneOne

5/6 af 240 = 240/6 = 40 • 5 = 200 - 5/6 af 240 er lig med 200

39,7

5,0

Læs eventuelt her for bedre forståelse af afrunding: https://sciencelabs.dk/?page_id=1229

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2018 af ringstedLC

Afrunding til n decimaler: Hvis den n+1'te decimal er lig med eller større end 5 rundes op,

ellers rundes der ned. Ex. hvor det røde tal bestemmer:

\small \begin{align*} 39,6{\color{Red} 5}3&\rightarrow 39,7\;, \;1 \;decimal \\ 39,65{\color{Red} 3}&\rightarrow 39,65\;, \;2 \;decimaler \\ 39,{\color{Red} 6}53&\rightarrow 40\;, \;0 \;decimaler \\ \end{align}


Skriv et svar til: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.