Matematik

Matematik hjælp taak

15. januar 2018 af Mille564 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2018 af MatHFlærer

a) Anvend intervalmidtpunkterne multipliceret med antal oste, divideret med den totale antal oste.

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/middelvardi-varians-og-spredning 

Får du svaret \overline{x}=682.24 er jeg enig.

b) Find frekvens og kumuleret frekvens og indtegn på et papir. 

Find så 100%-20%=80% og tegn det også på samme papir.

Alternativt, løs opgaven vha. CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2018 af MatHFlærer

Hvis du har Maple, så kan du gøre følgende:


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2018 af OliverHviid

Ja, som Gymnasieteacher også foreslår, så kan du bare anvende fx excel til hurtigt at få lavet opgaven, så har du mere tid til de andre opgaver... dog er det selvfølgelig en god idé at have en forståelse for tallene/resultaterne, du får.


Svar #5
15. januar 2018 af Mille564 (Slettet)

har lavet den men forstår ikk hvordan jeg kan svare på, Hvad vejer de 20 % af ostene, der vejer mest?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2018 af MatHFlærer

20% af de meste svarer til 100%-20%=80%, og der er t=703.44 ca. Prøv at konkludér ud fra det


Svar #7
15. januar 2018 af Mille564 (Slettet)

kan man godt skrive at ostene der vejer mest er over 703 g?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2018 af MatHFlærer

20% af de 250 oste har en vægt på 703g eller mere.


Skriv et svar til: Matematik hjælp taak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.