Kemi

mol

17. januar 2018 af didodawood (Slettet) - Niveau: A-niveau

angiv ud fra den viste reaktion hvor mange mol kulstof der skal bruges til at danne 66 g CO. 2C + O2 -> 2CO


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2018 af mathon

\small \textup{Stofm\ae ngdeforhold:}
                                  \small C:CO=1:1

                            \small n(C)=n(CO) 

                            \small n(C)=\frac{66\; g}{28{.}01\; \tfrac{g}{mol}}                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Stofmængde i 66 g CO:

n = m/M

n = 66g / (12,01 g/mol + 16,00 g/mol) = 2,36 mol

I følge reaktionsligningen bliver der dannet ligeså mange CO som der indgår C, så der skal altså bruges 2,36 mol C.


Skriv et svar til: mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.