Kemi

gasprøve med et volume

17. januar 2018 af ehabshir (Slettet) - Niveau: B-niveau

en gasprøve med et volumen på 250 mL CO2 indeholder ved et tryk på 760 mmHG og en temperatur på 100 C

Problemet jeg får det til 6,02 mol CO2, men den skal give 0,00817 mol CO2 hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2018 af janhaa

pV = nRT

n = pV / RT = (1*0,25) / (0,0821*373,15) = 8,17 mmol


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2018 af pigen001 (Slettet)

Hvorfor er det vi ganger med 1 og ikke 760mmHg? 


Skriv et svar til: gasprøve med et volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.