Matematik

Isoler t i ligning

18. januar 2018 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan isolerer jeg t i følgende ligning:

1-(0,5)^t =0,75

Jeg synes det ser underligt ud med log:
Log(1-(0,5)^t) = log(0,75)
Log(1-(0,5)) * t = log(0,75)

Jeg ved ikke hvad jeg gør med 1-tallet nemlig. Er der nogen der kan fortælle mig hvordan det ser ud når t er isoleret?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1 - 0,5t = 0,75  <=>

0,5t = 1 - 0,75  <=>

0,5t = 0,25  <=>

log(0,5t) = log(0,25)  <=>

t*log(0,5) = log(0,25)  <=>

t = log(0,25)/log(0,5)  <=>

t = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2018 af Mathias7878

Som vist i #1, ganger du blot begge sider med -1 og så får du

\small -1\cdot (1-0.5^t) = -1\cdot 0.75

hvilket giver

\small -1+0.5^t = -0.75

hvorefter du så kan flytte -1 over på højre siden ved at lægge en til på begge sider af lighedstegnet

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2018 af larsen743 (Slettet)

.


Svar #4
18. januar 2018 af OnceUponATime (Slettet)

Tak for det!

Skriv et svar til: Isoler t i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.