Kemi

Fremstilling af NaOH

19. januar 2018 af shakeel2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg har sidder fast i denne opgave:

Hvordan kan man fremstille en 8,00 M NaOH-opløsning i laboratoriet. Gør rede for beregningerne


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2018 af mathon

\small \textup{Indledningsvis skal det besluttes, hvilket volumen, \textbf{V}, 8.00 M NaOH, der \o ønskes.}

\small \textup{Det forn\o dne antal gram NaOH}
\small \textup{bliver da:}
                               \small m=V \cdot \left ( 8{.}00\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (39{.}997 \;\tfrac{g}{mol} \right )

\small \textup{som under omr\o ring opl\o ses i }\{\textbf{V}\}\textup{ liter vand}.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2018 af mathon

\small \textup{Der er set bort fra en evt. mindre volumenfor\o gelse.}


Skriv et svar til: Fremstilling af NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.