Fysik

Beregnelse af trækkraften

21. januar 2018 af Wolf98 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen, har lige problemer med en opgave der handler om beregnelsen af trækkraften, har de nødvendige data, men kan ikke finde frem til nogle formel til bestemmelse af den. håber folk kan hjælpe, kan det evt. passe, at formlen hedder Ftræk = m*g*sin(v)

?Opgave 1 spørgsmål b i worddokumentet

Vedhæftet fil: Hj 5 Moment tyngdeloven.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af hesch (Slettet)

Det er ligesom vægten med to skåle hængende i to arme:
Kraft * arm = kraft * arm

Armene på din cikel cykel er de to radier på krankhjulet:

Rt: Afstand fra nav til tænder.
Rp: Afstand fra nav til pedal.

Grundet denne afstandsforskel dannes en gearing mellem kædebevægelse og pedalbevægelse = Rp/Rk, og forskellen i kraft bliver så Rk/Rp.

I stedet for trigonometriske overvejelser, må du da vide at man tramper hårdest i pedalen, når pedalarmen er vandret ( danner vinklen 0º med vandret ), så det må være cos du skal anvende, der er størst ved 0º.
( Hav lidt fingerspitzgefühl ).

Altså: Ftræk = m*g*cos(v)*gearing.   ( Vend selv gearbrøken rigtigt ).


Skriv et svar til: Beregnelse af trækkraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.