Matematik

Hvad bliver x-værdien i løsningen af ligningssystemet?

22. januar 2018 af Maja7630 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Der givet følgende ligningssystem:

y = x - 12

x = 4y

Hvad bliver x-værdien i løsningen af ligningssystemet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2018 af Mathias7878

Hvis

\small y = x-12

så vil

\small x = 4y = 4\cdot (x-12) = 4x-48

dvs

\small 3x = 48

\small x = \frac{48}{3} =16

og

\small y = x-12 = 16-12 = 4

Har man virkelig om sådan noget her i ottende klasse??

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hvad bliver x-værdien i løsningen af ligningssystemet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.