Matematik

En kulgle i rummet

23. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen kan hjælpe med den opgave

Vedhæftet fil: En kugle i rummet .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r kuglens ligning er:}

                                           \small \small x^2+2ex+y^2+2fy+z^2+2gz+h=0
\small \textup{er centrum og radius:}
                                           \small C=\left ( -e,-f,-g \right )        \small r=\sqrt{e^2+f^2+g^2-h}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2018 af mathon

\small \textup{i anvendelse:}

                                           \small x^2+2(-5)x+y^2+2\cdot 6y+z^2+2\cdot (-4)z+52=0

                                           \small \textup{er centrum og radius:}
                                           \small C=\left ( -e,-f,-g \right )        \small r=\sqrt{e^2+f^2+g^2-h}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2018 af mathon

3)
          \small \textup{N\aa r kugleligningen}
          \small \textup{er:}
                                           \small \left (x-a \right )^2+\left (y-b \right )^2+\left ( z-c \right )^2=r^2
          \small \textup{har tangentplanet i }(x_o,y_o,z_o)
          \small \textup{ligningen:}
                                           \small \small \left (x_o-a \right )\left (x-a \right )+\left (y_o-b \right )\left (y-b \right )+\left ( z_o-c \right )\left ( z-c \right )=r^2


Skriv et svar til: En kulgle i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.