Matematik

Ekstremt svært procent regning - det haster:-/

23. januar 2018 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej. Det ville være til rigtig stor en hjælp, hvis nogen af jer havde løsningen på følgende opgave:

Et teater hævede billetprisen med 30%. Det medførte, at den månedlige billetindtægt øgedes med 17%. Hvor mange % var besøgstallet gået ned pr. måned?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2018 af Stats

Billetpris * antal = indtægt

Billetpris = p, antal = x, indtægt = m

p·(1 + 0,3)·x = m·(1 + 0,17)

x = [m/p]·(1 + 0,17)/(1 + 0,3) = [m/p]·(1 - 0,1)

Umiddelbart ville jeg gætte på 10%

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
23. januar 2018 af SofieAmalieJensen

Tak for hjælpen, det sætter jeg stor pris på:-)


Skriv et svar til: Ekstremt svært procent regning - det haster:-/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.