Fysik

hjæææælp Fysik

25. januar 2018 af hejsss (Slettet) - Niveau: B-niveau

I(x)=I_0*(½)^(x/x_½ )

I ovenstående ligning er I(x) intensiteten målt efter x mm materiale, I_0 er intensiteten ved 0 mm af materialet, x er tykkelsen af materialet i mm og x_½ er halveringstykkelsen, som er den tykkelse der lige præcis halverer mængden af stråling vi måler på ”bagsiden” af vores materiale. 

hvordan kan jeg komme frem til ligningen ovenfor udefra eksponentielle funktioner og absorption?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2018 af mathon

\small \textup{...den eksponentielle funktion:}
                                                  \small I(x)=I_0\cdot e^{-kx}
\small \textup{med halveringstykkelsen:}
                                                  \small X_{0{.}5}=\frac{\ln(\frac{1}{2})}{-k}
\small \textup{hvoraf:}
                                                   \small -k=\frac{\ln(\frac{1}{2})}{X_{0{.}5}}     \small \textup{som substitueret i \o verste formel }
\small \textup{giver: }
                                                  \small I(x)=I_0\cdot e^{\frac{\ln(\frac{1}{2})}{X_{0{.}5}}x}

                                                  \small I(x)=I_0\cdot\left ( e^{\ln\left(\frac{1}{2}\right)} \right ) ^{\frac{x}{X_{0{.}5}}}

                                                  \small I(x)=I_0\cdot\left (\frac{1}{2} \right ) ^{\frac{x}{X_{0{.}5}}}


Svar #2
27. januar 2018 af hejsss (Slettet)

Kan du måske tilføje noget tekst så jeg kan være helt med tak


Skriv et svar til: hjæææælp Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.