Fysik

HJÆÆÆLP FYSIK

27. januar 2018 af hejsss (Slettet) - Niveau: B-niveau

A(t)=A_0*(½)^(t/T_½ )
Hvor A(t) er aktiviteten til tiden t, og A_0 er aktiviteten til tiden t=0 og T_½  er halveringstiden.  

hvorfor ser henfaldsloven ud som ovenfor, og hvad halveringstid er.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2018 af peter lind

Du forventer at der kommer flere henfald i et givet tidsrum jo flere kerner der er. Du forventer at der vil komme dobbelt så mange henfald, hvis der er dobbelt så mange kerne, 3 gange så mange henfald hvis der er 3 gange så mange kernet o.s.v. Du forventer faktisk at henfald er proportionalt med antallet af kerner altså dN/dt = -k*N. dette fører til den anførte resultat


Svar #2
27. januar 2018 af hejsss (Slettet)

er der måske mellemregning til hvorfor det så ud som det skal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2018 af mathon

\small \textup{...den eksponentielle funktion:}
                                                  \small A(t)=A_0\cdot e^{-kt}
\small \textup{med halveringstiden:}
                                                  \small T_{0{.}5}=\frac{\ln(\frac{1}{2})}{-k}
\small \textup{hvoraf:}
                                                   \small -k=\frac{\ln(\frac{1}{2})}{T_{0{.}5}}     \small \textup{som substitueret i \o verste formel }
\small \textup{giver: }
                                                  \small A(t)=A_0\cdot e^{\frac{\ln(\frac{1}{2})}{T_{0{.}5}}t}

                                                  \small A(t)=A_0\cdot\left ( e^{\ln\left(\frac{1}{2}\right)} \right ) ^{\frac{t}{T_{0{.}5}}}

                                                  \small A(t)=A_0\cdot\left (\frac{1}{2} \right ) ^{\frac{t}{T_{0{.}5}}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2018 af mathon

\small \textup{da l\o sningen til:}
                                                  \small \frac{\mathrm{d} A}{\mathrm{d} t}=-k\cdot A\; \; \; \; \; \; k>0       
\small \textup{er:}
                                                  \small A(t)=A_0\cdot e^{-kt}                          
                                                  


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.