Matematik

Monotoni forhold på ydelses-funktion

28. januar 2018 af Melissa17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en opgave, jeg ikke aner, hvordan jeg skal gribe an. Har prøvet at tegne funktionen, men det bliver bare en hel lige graf, og derudover forstår jeg ikke, hvordan jeg skal finde monotoniforholdene for den, når der er to ubekendte. 

Antag et lån med en hovedstol på 1.mio. der løber over 30 år og med kvartalvis rentetilskrivning

Udarbejd monotonifohold for følgende funktion:

Ydelse(r)=Hovedstol(r/1-(1+r)-n)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

n er 4*30 = 120, så r er den eneste variabel.

Der sker nogle ting inde omkring r = -2, hvor funktionen ikke er defineret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2018 af SuneChr

Når vi afbilder funktionen

f(r)=\frac{r}{1-(1+r)^{-120}}
vil funktionen, for så stort n , være tilnærmelsesvis lineær.
Men kurven er let opadbuet (som en skål) for alle n > 0 og er monoton.


Skriv et svar til: Monotoni forhold på ydelses-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.