Matematik

Optimering, tror jeg nok

28. januar 2018 af PernGM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Min klasse og jeg har lidt vanskeligheder ved at løse denne opgave, så jeg håber at nogen kan hjælpe:))

Kig billedet ...

Indtil videre har vi følgende:

h * x = 200 m2

2h + x = hæk

x = stengærde

900x + 300(2h + x) = den samlede pris

Det er alt vi har, og derfra er vi ret lost.

På forhånd tak for hjælpen:)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af mathon

           \small h=\frac{200}{x}\; \; \; \; \; x>0

           900x + 300(2h + x)=

           \small 1200x+600h=

           \small 1200x+600\cdot \frac{200}{x}=

           \small \small p(x)=1200x+ \frac{120000}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2018 af StoreNord

h*x =200  ⇔  h = 200/x


Svar #3
28. januar 2018 af PernGM (Slettet)

Tak for svarene, nu tror jeg, at jeg har styr på det første spørgsmål, og så vil jeg lige prøve om jeg herfra kan finde ud af det sidste. Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Optimering, tror jeg nok

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.