Matematik

Integralregning - beregne funktionsforskrift for vækst ud fra punkter

30. januar 2018 af Inprocess - Niveau: B-niveau

Hej, hvorledes beregnes en funktionsforskrift for en vækstfunktion, hvor der kun er angivet punkterne P2(0,50) og P3(100,362)?

Se nedenunder på vedhæftet fil. Det drejer sig om spørgsmål 1.

Min tanke er, at bruge tretrinsreglens step 1. Men da får jeg ikke et tal, hvilket jeg tror er meningen man skal finde. 

P3-P2 = P3(100, 362)-P2(0, 50)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2018 af mathon

\textup{1. Grafforl\o bet ser ud til at v\ae re eksponentielt.}


Svar #2
30. januar 2018 af Inprocess

Ok, så er det bare at bruge formlen for beregning af a og b? 

(362/(50.))^(1/(100+0));
 = 
                          1.019993456

b = 50/1.019993456^0;
 = 
                        b = 50.00000000


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2018 af mathon

    Ja - tilsyneladende.


Svar #4
30. januar 2018 af Inprocess

Opgave 2, finde funktionsforskriften for en trigonometrisk funktion, det er da mat A niveau? Findes der er fomel for dette, altså at finde funktionsforskiften når man har to punkter, eller er det mere kompliceret? Har aldrig lært om det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2018 af SuneChr

Kurven P3P4 kan være en sin-kurve, som parallelforskydes.
Lad den primære sin-kurve have forskriften
y = 38·sin (π/314·x)
som parallelforskydes efter vektor (- 371 , 400)
Kurven P3P4  vil da, på tegningen, få forskriften
y = 38·sin (π/314·(x + 371)) + 400           for x i intervallet  100 ≤ x ≤ 257


Svar #6
31. januar 2018 af Inprocess

Tak for svar - må jeg spørge, hvordan du har fundet frem til det?

#5

Kurven P3P4 kan være en sin-kurve, som parallelforskydes.
Lad den primære sin-kurve have forskriften
y = 38·sin (π/314·x)
som parallelforskydes efter vektor (- 371 , 400)
Kurven P3P4  vil da, på tegningen, få forskriften
y = 38·sin (π/314·(x + 371)) + 400           for x i intervallet  100 ≤ x ≤ 257


 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2018 af SuneChr

Kurven P3P4 kan være den sidste fjerdedel af en hel sin-funktion, da den her er opadbøjet.
Stykket på tegningen 257 - 100 = 157  skal da svare til   /2 ≤ x ≤ 2π    for   y = sin x
Vi skal også kigge på højden  400 - 362 = 38 , som skal svare til 1.
Derfor skal vi gange sin-funktionen med 38.
Vi skal til sidst parallelforskyde sin-funktionen stykket (100 - 471 ; 362 - (- 38)) = (- 371 ; 400)
hvorved fås forskriften som nævnt i # 5.


Skriv et svar til: Integralregning - beregne funktionsforskrift for vækst ud fra punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.