Matematik

Opstil en lineær model

31. januar 2018 af stin6967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har knolket med denne opgave i noget tid nu, og jeg synes ikke noget af det giver mening, når jeg så når ned i opgave b..

Opgaven lyder således:

I 2013 var der 2,237 mio. personbiler i Danmark.
Dette antal forventes at vokse med 0,035 mio. personbiler om året.

a) Opstil en formel til at beregne, hvor mange personbiler der er i Danmark x år efter 2013.
b) Hvilket år vil antallet af personbiler i Danmark passere 2,4 mio. ifølge modellen?

Jeg har opstillet modellen således:

y = 2,237x + 0,035 

Men er det rigtigt opstillet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2018 af fosfor (Slettet)

I år 2013, dvs. når x=0 indsættes skal det give 2.237
I år 2014, dvs. når x=1 indsættes skal det give 2.237 + 0.035
I år 2015, dvs. når x=2 indsættes skal det give 2.237 + 0.035 + 0.035

Gør det det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2018 af Mathias7878

Den er næsten rigtig, men er en lineær funktion ikke på formen:

                                          y = ax+b

?

Er din det?

- - -

 

 


Svar #3
31. januar 2018 af stin6967 (Slettet)

Så det vil sige at den skal hedde:

y = 0,035+ 2,237?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2018 af fosfor (Slettet)

#3 gør prøve jf. #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2018 af Mathias7878

Næsten men du skal altså ikke opløfte x, der skal stå

                                                                        y = 0.035 • x + 2.237

- - -

 

 


Svar #6
31. januar 2018 af stin6967 (Slettet)

Nu har jeg prøvet at rette det, men jeg synes at lige meget hvilket tal jeg sætter ind på x´s plads, så bliver det til nogle tal som overhovedet ingen mening giver


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2018 af Mathias7878

Hvis x = 1 indsættes fås:

  y = 0.035 • 1 + 2.237 = 2.272

Hvis x = 2 indsættes fås:

  y = 0.035 • 2 + 2.237 = 2.307

- - -

 

 


Svar #8
31. januar 2018 af stin6967 (Slettet)

Fandt ud af det! tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Opstil en lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.