Religion

Jødedommens holdninger til genmanipulation

01. februar 2018 af zachki1 - Niveau: 8. klasse

Hvad siger jødedommen om genmanipulation,  tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2018 af Egofaciens

Jødedommen siger højst sandsynligt intet om genmanipulation. Du skal tænke på at jødedommen er "baseret" på det gamle testamente, hvor man ikke havde kendskab til genmanipulation. Derfor står der ingen steder noget genmanipulation.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2018 af Egofaciens

Det betyder dog ikke, at det ikke er forbudt. 

Hvis man kigger på en religion såsom islam, er der nogle ting såsom kokain, der er forbudte. Det skyldes dog ikke, at det står i koranen. Fordi koranen nævner ikke narkotika eller kokain eller andre stoffer for den sags skyld. Der er dog et råd af retslærde, som behandler forskellige emner. Såfremt der er ting, som koranen ikke dækker, som f.eks. stoffer, så vil rådet nå en konsensus om dette emne. Man skal også gå i gang med en såkaldt analogi-slutning, hvor man finder et eksempel på noget andet, som minder om stoffer, og tolker på baggrund af dette.

Et almindeligt accepteret analogi-slutning går fx ud på, at narkotika er forbudt trods dette ikke nævnes i Koranen. I Koranen står der, at vin er forbudt, og derfor har de retslærde sluttet sig frem til, at alle rusmidler må være forbudt. 

Dette kan man tænke lidt over i forbindelse med de andre religioner også 


Skriv et svar til: Jødedommens holdninger til genmanipulation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.