Matematik

Vækst

04. februar 2018 af hej125 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal løse følgende opgave, og forstår ikke hvordan:

Givet y=f(x)=122*x^0,4.

a) Hvor mange procent vokser y, når x vokser 20 %

b) Hvor mange procent aftager y, når x vokser 6%?

Ved b) har jeg foreløbigt skrevet; 
K = 0,94
Ka = 0,940,4 = 0,975

Håber nogen kan foklare mig, hvordan jeg gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af Mathias7878

Benyt formlen:

  \small F_y = F{_x}^a

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2018 af Mathias7878

I anvendelse:

a) 

  \small F_y = F{_x}^a = 1.2^{0.4} = 1.07565

Dvs. når x vokser med 20 %, vokser y med 7,565 %.

Anvend tilsvarende metode i b)

- - -

 

 


Svar #3
04. februar 2018 af hej125 (Slettet)

Tusind tak for hjælp

Havde simpelthen læst opgaven forkert, og har fundet ud af det nu! :)


Skriv et svar til: Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.