Matematik

Vektor regning

04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2018 af MatHFlærer

\overrightarrow{PQ}=\overrightarrow{OQ}-\overrightarrow{OP} (eller \overrightarrow{PQ}=Q-P) hvor P og Q er dine punkter.


Svar #3
04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

er det svaret til 1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2018 af MatHFlærer

Nej, jeg har skrevet hvordan du skal beregne. Svaret er

\overrightarrow{PQ}=\binom{-1}{-5}

Men du skal anvende #2 for at komme frem til svaret som jeg har angivet. Hvis du kan det, så fortsætter vi til del b) efter.


Svar #5
04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2018 af MatHFlærer

Jeg laver et eksempel, da jeg ikke vil servere svaret direkte.

Eksempel

To punkter er givet: A=(2,3) og B=(6,8). Vi ønsker at opstille en vektor \overrightarrow{AB}.

\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\binom{6}{8}-\binom{2}{3}=\binom{4}{5}

Som er vektor \overrightarrow{AB}.

Slut

Prøv at anvend teknikken ovenfor og se, om ikke du kan få et svar til din opgave a) :)


Svar #7
04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

fik det til 1/5 kan det passe?


Svar #8
04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

hvordan laver jeg så b)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2018 af SofieAmalieJensen

Se skærmbilledet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2018 af SofieAmalieJensen

#9

Se skærmbilledet.

regnereglen


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2018 af SofieAmalieJensen

#10
#9

Se skærmbilledet.

regnereglen


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2018 af MatHFlærer

a)

\overrightarrow{PQ}=\overrightarrow{OQ}-\overrightarrow{OP}=\binom{4}{-3}-\binom{5}{2}=\binom{-1}{-5} 

b) 

\overrightarrow{OR}=\overrightarrow{OP}+\overrightarrow{PR}=\binom{5}{2}+\binom{6}{-4}=\binom{11}{-2}

c)

|\overrightarrow{PR}|=\sqrt{6^2+(-4)^2}=\sqrt{36+16}=\sqrt{52}=2\sqrt{13}

Det din opgave at forstå ovenstående. Læs evt. i din matematik bog :)


Svar #13
04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Kan i også hjælpe med den her? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. februar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2018 af MatHFlærer

Allerførst, har du forstået hele opgave 4?


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. februar 2018 af MatHFlærer

a) Du kan faktisk se det vha. skalarproduktet.

Jeg tager den første, nemlig for vinkel A, du tager for B og C. Teknikken er det samme...

\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\binom{5}{-4}-\binom{3}{3}=\binom{2}{-7}

\overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}=\binom{-8}{-6}-\binom{3}{3}=\binom{-11}{-9}

Så er skalarproduktet

\binom{2}{-7}\cdot \binom{-11}{-9}=2\cdot (-11)+(-7)\cdot (-9)=41

Da 41>0 er der tale om en spids vinkel. 

Læs mere her: http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/vinkel-mellem-vektorer

Du kan også bare bestemme vinklerne og afgøre det den vej, hvis du synes det er nemmere..

Opgave b og c må vel bare være opgave b, hvor din lærer så har trykket "Enter". Jeg kender ikke formlen i din bog.


Svar #17
04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Tusind tak :) kan du også hjælpe med den her? :)


Svar #18
04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hjælp 


Brugbart svar (1)

Svar #19
04. februar 2018 af OliverHviid

carolina, bør du ikke prøve først selv? Det ser ud til, at du blot ønsker at få svarene, da du indsætter en masse opgaver, men ingen forsøg selv...


Brugbart svar (1)

Svar #20
04. februar 2018 af MatHFlærer

Jeg giver Oliver ret.

Derudover har jeg ikke fået svar på, om du forstod opgave 4, som jeg spurgte om i #15


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.