Matematik

Vektor regning

04. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Udregn de tre vektorer AB og AC og find skalarproduktet. Hvis det er negativt, er vinklen stump. Gentag for BA og BC og for paret CA og CB. Husk, at  vektor QP  = - vektor PQ.


b) Da jeg ikke har grundbogen, kan jeg ikke hjælpe med denne del.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2018 af Soeffi

a) lægger nok (som nævnt) op til brug af skalar- eller prikprodukterne: AB·AC, BA·BC og CA·CB

Hvis et af produkterne = 0 er trekanten retvinklet. Hvis et er negativt, er den stumpvinklet. Ellers er den spidsvinklet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2018 af mathon

b)
                            \small A=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{AC}}{\left |\overrightarrow{AB} \right |\cdot \left |\overrightarrow{AC} \right |} \right )

                            \small B=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{BA}\cdot \overrightarrow{BC}}{\left |\overrightarrow{BA} \right |\cdot \left |\overrightarrow{BC} \right |} \right )

                            \small C=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{CA}\cdot \overrightarrow{CB}}{\left |\overrightarrow{CA} \right |\cdot \left |\overrightarrow{CB} \right |} \right )


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.