Matematik

Areal under og over en graf

05. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej alle 

Jeg ønsker at løse opgaven inde på nspire cas. Hvordan definerer jeg den ønskede mængde. 

Ps: når man solver funktionerne lig med hinanden for at finde skæringspunkterne, hvorfor får man forskellige x-værdier afhængig af hvilken funktioner man stiller først: 

(g(x)=f(x),x) 

f(x)=g(x),x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2018 af SuneChr

Skærmbillede 2018-02-05 kl. 01.29.56.png
Det er kun intervallet  0 ≤ x ≤ π/2  som har interesse for opgaven.
I intervallet er ét fælles punkt  (π/2 ; 0) for f og g
Arealet af punktmængden er

\int_{0}^{\frac{\pi }{2}}\left ( f(x)-g(x) \right )\: \textup{d}x


Svar #2
06. februar 2018 af Mathian

Ok, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Areal under og over en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.