Matematik

Potensfunktion - forskrift ud fra 2 punkter!

05. februar 2018 af CarolineSørensenn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en funktion, f, går igennem punkterne (12, 42) og (17, 58).              

Bestem regneforskriften for funktionen når f er en eksponentiel funktion.

Kan disse beregninger passe?

a = 0,926693

b = 4,199325933

f(x) = 4.1993*x9267


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2018 af mathon

             \small \textup{Passer fint!}

\small \textup{bortset fra:}
                           f(x) = 4.1993*x9267
                              


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2018 af sjls

Skal din funktion være en potensfunktion eller en eksponentialfunktion? 


Svar #3
05. februar 2018 af CarolineSørensenn (Slettet)

Det skal være en potensfunktion og ikke en eksponentiel funktion - lige en skrivefejl fra min side


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2018 af sjls

Godt så. Så er a korrekt, b er (nogenlunde) korrekt - den skal i princippet have værdien b=4.199325399 til 10 betydende cifre, men din funktionsforskrift er ikke. Husk, at en potensfunktion kan skrives på formen

y=b*x^a


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2018 af mathon

                           f(x) = 4.1993*x0.9267


Skriv et svar til: Potensfunktion - forskrift ud fra 2 punkter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.