Fysik

Osmotisk tryk

07. februar 2018 af EnStuderende - Niveau: A-niveau

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1300186

Skal løse samme opgave som i ovenstående tråd. Så vidt jeg har forstået, er det så bare at sige Δπ = RT[mannitol] = Δp ?

Har svært ved lige at se for mig, hvad der egentlig lige sker. Til t = 0 er der vel 20 mM på begge sider, så ingen osmose. Men hvad så ved ligevægt? Eftersom der er 5 mM af hver af ionerne i rum 1 og 10 mM i rum 2, vil dem i rum 2 vel diffundere over i rum 1... men vil det så udligne sig sådan, at der er 7.5 mM i hvert rum, da volumenet ikke kan ændre sig? Men jeg tænker bare, at så bliver der jo pludselig 24 mM stof på venstre side og 14 mM stof på højre side, så vil vandet jo bevæge sig ind i rum 1? Men det vil ikke ændre på koncentrationen så, fordi volumenet ikke kan ændre sig eller?


Svar #1
08. februar 2018 af EnStuderende

Har fået løst den.


Skriv et svar til: Osmotisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.