Fysik

Hydrostatisk tryk

03. februar 2013 af SørenV (Slettet) - Niveau: A-niveau

En membran adskiller to lige store rum (Rum 1 og Rum 2). Membranen er frit permeabel for vand, Na+ og Cl-, medens mannitol ikke kan gå gennem membranen. Opstillingen er konstrueret, så Rum 1 og Rum 2 ikke kan ændre volumen. Temperaturen er 293 K.

Til tiden = 0 tilsættes 10 mM mannitol og 5 mM NaCl til Rum 1 ([NaCl]1 = 5 mM). Samtidig tilsættes NaCl til Rum 2, så [NaCl]2 = 10 mM.

Hvor stor er den hydrostatiske trykforskel (P1-P2) ved indtrådt ligevægt?

 

Hvordan kommer jeg lige igang med ovenstående?


Brugbart svar (3)

Svar #1
03. februar 2013 af kimor (Slettet)

Udnyt at der ved ligevægt gælder: Δp=Δπ 

Mannitol er impermeabel, hvorfor du kan bruge og indsætte dennes koncentration i ligningen for det osmotiske tryk


Skriv et svar til: Hydrostatisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.