Matematik

Tolkning af konfidensinterval for simpel lineær regressions analyse

07. februar 2018 af TheNicken99 - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Jeg har opstillet en regressionsanalyse i Excel, hvor
Y = "Kvartalsresultatet for virksomheden" 
X = "Den gennemsnitlige oliepris for kvartalet"

Her er min regressionsmodel som følger:
y = -1.621,59 + 112,27 * x

Samtidig har jeg en R2 på 0,66 og et konfidensinterval på 95%, hvor den nedre grænse er 76,664 og den øvre grænse er 147,880. Hvordan bør jeg tolke dette interval? Og kan jeg sige noget omkring hvor anvendelig modellen er på baggrund af disse værdier?

- På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2018 af peter lind

 Den nedre og øvre grænse af hvad ?

Du kan se på R2 Den skal være så nær 1 som muligt og det er din værdi ikke

Du kan også lave en graf med den regressionsmodel og de målte punkter. Det er faktisk den nemmeste måde at vurdere om noget er galt og evt. hvad der er galt.

Skal det være en lineær model?


Svar #2
08. februar 2018 af TheNicken99

Ja, det skal være en lineær model.
Den øvre og nedre grænse er grænserne for hældnignen ved et 95% konfidensinterval. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2018 af peter lind

Det er heller ikke særlig godt


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2018 af SuneChr

Du spørger om tolkningen af intervallet  J = [76,664 ; 147,880] .
Hæng mig nu ikke ud, men jeg tolker det som:
Der er 95% sandsynlighed for, at linjens hældningskoefficient ligger indenfor intervallet J.
Vi kan også sige, at der er højst 5% sandsynlighed for, at linjens hældningskoefficient
enten ligger under 76,664 eller over 147,880 .
Med R2 = 0,66 kan det vel passe meget godt med det store spænd J udviser.
Regressionen er, af begge disse grunde, sikkert ikke anvendelig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2018 af SuneChr

# 4 fortsat
Man kan da have formodningen om, at jo snævrere intervallet J er, desto mere nærmer R2 sig 1
og omvendt.
Læg i.ø. mærke til at hældningskoefficienten i den anførte forskrift ligger midt i intervallet J og kan
tolkes som middelværdien.


Skriv et svar til: Tolkning af konfidensinterval for simpel lineær regressions analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.