Matematik

Betydning af tallet 18 i funktion?

09. februar 2018 af Kenzito - Niveau: A-niveau

Afkøling af en bestemt kop te kan beskrives ved funktionen: y=18+69*0.952t

t angiver antal minutter efter at teen er blev sat til afkøling. y er teens temperatur i celsius til tiden t.

Mit spørgsmål er hvad tallet 18 betyder i funktionen. Der står at jeg skal finde det grafisk, men kan ikke finde ud af hvad det er. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2018 af StoreNord

18 grader er rum-temperaturen; og teens, når t går mod uendelig.
Skærmbillede fra 2018-02-09 20-15-53.png


Svar #2
10. februar 2018 af Kenzito

Tusind tak for hjælpen... Af ren nysgerrighed hvad betyder tallet 69 så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Til tiden t=0 er teen 69 grader varmere end rumteperaturen.


Svar #4
10. februar 2018 af Kenzito

Tusind tak for svar Sveppalyf


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2018 af ringstedLC

Temperaturen til tiden t = 0 er:

\begin{align*} f(0)&=18+69\cdot 0.952^0\\ f(0)&=87\\ 69&=T_{start}-T_{rum}\\ \end{align}


Skriv et svar til: Betydning af tallet 18 i funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.