Matematik

Halveringskonstant for funktion med 'e' og 2 delt eksponent.

10. februar 2018 af Elleberg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens!

Jeg har denne funktion: I(x)=I0·e-kx

Jeg skal finde halveringskonstanten for denne, jeg har fundet I0=100.1624406 og k=0.04620725042.

Jeg ved at halveringskonstanten er t_{1/2}=\frac{log(1/2)}{log(a)}.

Men så sidder jeg fast, hvad er a i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2018 af mathon

           \small a=e^{-k}


Svar #2
10. februar 2018 af Elleberg (Slettet)

Er det bare det? :D

Prøver lige.

Det var satans. Det virkede sgu.

Tusind tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2018 af AMelev

e-k·x = (e-k)x iflg. potensregnereglerne, så derfor.


Skriv et svar til: Halveringskonstant for funktion med 'e' og 2 delt eksponent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.